Image

iRest® Yoga Nidra


iRest on sanallisesti ohjattu meditaatioharjoitus, joka voi tuoda apua unettomuuteen, stressioireisiin, ahdistuneisuuteen tai erilaisiin kiputiloihin. Samalla se on syvärentouttava matka kehomielen kerrostumiin.Image

iRest® Yoga Nidra


iRest on sanallisesti ohjattu meditaatioharjoitus, joka voi tuoda apua unettomuuteen, stressioireisiin, ahdistuneisuuteen tai erilaisiin kiputiloihin. Samalla se on syvärentouttava matka kehomielen kerrostumiin.


iRest Yoga Nidra tukee fyysistä ja henkistä palautumista ja eheytymistä.

iRest tulee sanoista Integrative Restoration, eheyttävä palautuminen. Lyhyempikin harjoitteluhetki elvyttää ja rauhoittaa arjessa sekä palauttaa fyysisen ponnistelun jälkeen. iRest Yoga Nidran avulla voi myös tukea elämäntapamuutosta tai ravita luovuutta ja intuitiota.

Ja mikä parasta, harjoittelu on helppoa ja se sopii kaikille. Harjoitus tehdään itselle mahdollisimman mukavassa asennossa: useimmiten ollaan makuulla, mutta yhtä hyvin harjoituksen voi tehdä tuetusti istuenkin. Ohjaajan ääni johdattaa sanallisesti kohti syvää rentouden ja levollisuuden tilaa – tämä levollisuuden tila on yoga nidra eli joogin uni. Aivoaallot hidastuvat, keho nukkuu, mutta havainnointikyky pysyy valppaana – muuttumaton näkijä ja tarkkailija havaitsee kaiken tarpeellisen.

iRestin avulla harjoitellaan tietoisuustaitoja.

iRest-protokollaan kuuluvien harjoitusten juuret ovat tanakasti tantra- ja joogaperinteessä, mutta opetus ja harjoitukset on päivitetty nykyihmisten tarpeisiin.

Harjoittelu on avointa ja sallivaa itsetutkistelua kehomielen kerrostumiin: fyysinen keho, hengityksen aikaansaama energian liike, tunteet, ajatukset, ilo ja olemisen tunne – kaikki havainnoidaan kehollisina tuntemuksina. Lopulta päädytään tarkastelemaan ja tutkimaan syvintä, autenttista olemusta ja tietoisuuden luonnetta. Vähitellen nämä käytännölliset mindfulness-harjoitukset muodostavat työkalupakin elämän eri tilanteisiin.

iRest on traumainformoitua mindfulness-opetusta. Tämä näkyy mm. siinä, että mielikuvia ei syötetä valmiina ohjaajan toimesta sekä siinä että turvallisuuden ja hallinnan tunteen harjoittelua korostetaan alkutaipaleella.

iRest harjoituksissa vahvistetaan harjoittajan henkilökohtaisia tavoitteita.

Kullekin harjoitukselle annettava intentio on voi olla vaikkapa rentous, hyvä uni, elämäntapamuutoksen tukeminen tai luovuuden ravitseminen. Syvältä arvomaailmasta kumpuava sydämen syvin toive tai missio elämässä ansaitsee myös huomionsa. Ohjaaja osaa tarvittaessa auttaa sopivien tavoitteiden sanoittamisessa.

iRest on amerikkalaisen joogin ja psykologin Richard Millerin kehittämä harjoitusprotokolla. iRest nimi tulee sanoista Integrative Restoration eli eheyttävä palautuminen. Se kehitettiin alun perin sotaveteraanien posttraumaattisen stressioireyhtymän helpottamiseen USAssa, jossa se on nykyään hyväksytty osaksi sotaveteraanien kuntoutusta.

Nina on aloittanut iRest-menetelmän ohjauksen vuonna 2018. Hän on myös suorittanut iRest instituutin syventävän sertifiointiohjelman.

"Oli ilo olla mukana oivaltamassa, olet taitava ja turvallinen opettaja. Oli mahtavaa, että kurssi oli etänä, pääsin mukaan Tampereelta käsin."
"Oli ilo olla mukana oivaltamassa, olet taitava ja turvallinen opettaja. Oli mahtavaa, että kurssi oli etänä, pääsin mukaan Tampereelta käsin."
Image

iRest harjoituksiin voit tutustua kursseillani tai yksityistunneilla. iRest toimii mainiosti paitsi lähiopetuksena myös etänä.


Image

iRest harjoituksiin voit tutustua kursseillani tai yksityistunneilla. iRest toimii mainiosti paitsi lähiopetuksena myös etänä.