Image

Jooga


Tyyneys ja mukavuus kuuluvat jooga-asanaan. Palauttavassa Yin- joogassa luovumme ponnistelusta ja kontrollista antautuen painovoiman kannattelemaksi. Virtaavissa hatha- ja astangajoogissa saamme mahdollisuuden harjoitella ponnistelusta luopumista toiminnan ja haasteidenkin läsnä ollessa.Image

Jooga


Tyyneys ja mukavuus kuuluvat jooga-asanaan. Palauttavassa Yin- joogassa luovumme ponnistelusta ja kontrollista antautuen painovoiman kannattelemaksi. Virtaavissa hatha- ja astangajoogissa saamme mahdollisuuden harjoitella ponnistelusta luopumista toiminnan ja haasteidenkin läsnä ollessa.


Yin-jooga on lempeää ja meditatiivista.

Siinä antaudutaan painovoimalle sallien kehon ja mielen kireyksien vähitellen hellittää. Usein käytetään apuvälineitä kuten tukevaa putkityynyä ja muita tukia. Asennossa viivytään pitkään, useita minuutteja. Samalla keskitytään hengitykseen ja kehon uppoudutaan kehon tuntemuksiin. Säännöllisesti harjoiteltuna Yin-jooga parantaa kehon liikkuvuutta ja nestekiertoa. Se rentouttaa sekä kehoa että mieltä. Yin sopii myös terapeuttisesti muun jooga- tai liikuntaharjoituksen rinnalle.

Hathajoogassa korostuu hengitys ja kehon kuuntelu.

Etsimme tasapainoa, rentouden ja lihastyön symbioosia. Ohjaamani hathajoogasarjat on rakennettu astangajoogan sarjojen pohjalta niin, että harjoitukset ovat lempeitä mutta liikkuvia ja muokattu ryhmän tarpeisiin ja valmiuksiin. Etenemme kehon rajoja kunnioittaen ja mutta samalla sopivasti haastaen. Sopivia tasapainoa ja liikkuvuutta lisääviä sarjoja on mahdollista rakentaa kaiken ikäisille. Tarvittaessa käytetään apuvälineitä, kuten tuolia tai palikoita helpottamaan tai tuomaan lisähaastetta harjoitukseen.

Astangajooga on dynaamista ja virtaavaa hathajoogaa.

Tyypillistä on tietyssä järjestyksessä tehtävät sarjat, jotka tehdään hengityksen rytmittäminä. Harjoitus sopii hyvin haastavampaa ja voimakkaampaa harjoitusta toivovalle. Astangaharjoitus kehittää sekä voimaa että liikkuvuutta. Haastavammat asennot myös parantavat keskittymiskykyä. Kehittyminen astangajoogan sarjoissa vaatii, lähtökohdista riippuen useimmille sitoutumista säännölliseen harjoitteluun. Vaikka sitä pidetään usein vaativana harjoituksena, nämäkin harjoitukset taipuvat ja ovat muokattavissa. Kuten muutkin joogan lajit astangakin tuo tullessaan vakauden ja tyyneyden.

Image

​Varaa aika yksityisopetukseen tai katso opetukset kurssit ja tapahtumat-sivulta.


Image

​Varaa aika yksityisopetukseen tai katso opetukset kurssit ja tapahtumat-sivulta.